BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ямбол организира честване на 9 май – Деня на Европа и Деня на победата с церемония и концерти

Ямбол, 05.05.2021 г.

Община Ямбол организира честване на 9 май – Деня на Европа и Деня на победата с церемония и концерти

Ямбол ще почете празничния 9 май, обявен за Ден на Европа и Деня на победата над хитлеристка Германия.

В 9:45 часа започва програмата на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци в квартал „Каргон”.

Тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще участва представителна част от Ямболския гарнизон.

В 11:00 часа започва празничното матине на Камерен оркестър „Дианополис“ с участието на гост-диригент Григор Паликаров и гост-музикант Цвета Паликарова /флейта/ в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. Почитателите на класическата музика ще чуят изпълнения на произведения на Вивалди, Хайдн, Чайковски, Сибелиус, Кванц, Елгар.

Със същия начален час е организираното от Руски клуб „Съотечественик“ поздравление по повод празника и поднасяне на цветя на паметните плочи на починалите съветски воини през 1944-1945 година, което ще се състои на паметната плоча в Градски парк – Ямбол.

В 13:00 часа в Музея на бойната слава, в който е обявен ден на отворени врати по повод двойния празник, започва концертът на Вокална група за руски песни „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ с ръководител Елена Иванова.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!