BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна поставянето на вторите дози от ваксината „Астра Зенека“

Ямбол, 5.05.2021 г.

Втори ден РЗИ – Ямбол поставя вторите дози от ваксината „Астра Зенека“, научи „Делник“. Вчера бяха имунизирани с втори дози 60 души, днес броят им е още по-голям. Това са граждани, които се възползваха от зелените коридори за ваксиниране преди 12 седмици.  Почти няма отказали се от поставяне на втора доза, даже някои са побързали да си я сложат по-рано заради продължителните почивни дни.

Общо 3884 души в Ямболска област вече са ваксинирани с по две дози – до преди няколко дни бяха само с ваксината на „Пфайзер и Бионтек“, но сега вече има и на „Астра Зенека“.

Продължава и поставянето на втори дози от ваксината „на „Пфайзер и Бионтек“, в същото време върви и ваксинирането с първа доза. На този етап няма липса на ваксини, така че по-скоро е въпрос на желание от страна на хората.

Общо 13 769 са поставените дози ваксини в региона – 6001 души са с поставена само една ваксина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!