BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Допълнителни маси и пейки са монтирани в местност Ормана

Зоната за отдих в Ормана е разширена след искане от страна на гражданите на Ямбол. Седем маси с четиринадесет дървени пейки към тях  вече са монтирани на една от поляните в местността, през следващата седмица ще бъдат боядисани и допълнително обработени. Те са поставени сега, за да могат да бъдат използвани през предстоящите почивни дни.  Инициативата е продължение на започналото през миналата година облагородяване на Ормана и обособяване на зони за пикник, спорт, игри и разходки.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“  всекидневно полага усилия за поддръжка на поляните в местността – с почистване на отпадъците, премахване на саморасли растения и окосяване на тревата. Предстои да бъде извършено и пръскане срещу кърлежи след подобряване на климатичните условия. Община Ямбол ще продължи да развива зоните за отдих в емблематичната местност и през тази година. Призоваваме гражданите да пазят всичко, което е направено досега. Всеки вандалски акт и нанесени щети неминуемо водят до необосновани финансови загуби.

 

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!