BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИК ще приема протоколите на секционните комисии в зала “Диана”

Областна администрация съвместно с РИК Ямбол разработи оперативен план за организация на изборния процес на 4 април. Организацията на изборния процес в област Ямбол се осъществява при взаимодействие между Районна избирателна комисия, Областна администрация, общинските администрации, органи на МВР и Информационно обслужване.

Областна администрация и Районната избирателна комисия Ямбол вече раздадоха изборните книжа и материали, както и бюлетините на петте общини в областта – Ямбол, Елхово, Стралджа, „Тунджа“ и Болярово. От страна на областна администрация са осигурени и предоставени на общините и Секционните избирателни комисии всички нужни материали за провеждане на изборния ден –  списъци с кандидатски листи, бланки чернови за отразяване на преференции, методически указания както и кутии за отрязъци.

На общинските администрации са предоставени и предварителни, както и окончателни избирателни списъци.

Областна администрация Ямбол е изпълнила и снабдяването на Секционните избирателни комисии с лични предпазни средства за членовете на комисиите – маски, ръкавици и шлемове, както и защитни костюми за членовете на СИК, които ще обслужват подвижните избирателни секции.

Предаването на избирателните протоколи от страна на Секционните избирателни комисии, към Районната избирателна комисия ще се извършва в зала „Диана“, чрез пропускателен режим и съобразно всички противоепидемични мерки. Направена е и предварителна цялостна организация на влизане и излизане от залата, както и дезинфекция.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!