BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седем души са задържани за притежание на наркотици в Ямбол

Ямбол, 2.04.2021

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на областния град е реализирана през изминалата седмица от служители на РУ – Ямбол. Образувани са шест досъдебни производства.

В хода на полицейските действия е проверен лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж, който по надлежен ред е предал около 120 грама суха зелена тревиста маса – марихуана. При друг случай, при извършени процесуално-следствени действия в жилище, ползвано от 23-годишен мъж и 25-годишна жена, са намерени и иззети наркотични вещества /марихуана и метамфетамин/ и прекурсори за производство на синтетични наркотици. Установено е също, че 28-годишен мъж държи в себе си около 25 грама суха тревиста маса /канабис/, а при последвалите процесуално-следствени действия в жилището му са намерени и иззети още около 60 грама от наркотичното вещество. В рамките на акцията са иззети още около 60 грама марихуана от дома на непълнолетен младеж и около 30 грама от наркотика от жилище, ползвано от 35-годишен мъж.

Установен е и 27-годишен водач на товарен автомобил,  седнал зад волана след употреба на наркотици – амфетамин и метамфетамин. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем в хода на бързото производство за извършено престъпление па чл.343б от НК.

Процесуално-следствените действия по случаите продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!