BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартираха дейностите по ремонта на пътя Ямбол – Сливен. До края на септември пътя ще е готов. Карайте внимателно!

Ямбол, 4.06.2020

Днес – 4 юни, стартира ремонтът на участъка на област Ямбол от републиканския път II-53 „Ямбол – Сливен“. Частта на нашата област е от 8 км. Ремонтните дейности се изпълняват от ОПУ по договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Ямбол и са на стойност над 5,5 млн. лв.

Областният управител Димитър Иванов и директорът на Областно пътно управление Ямбол инж. Галин Костов проследиха старта на дейностите на най-натоварения път в областта. За денонощие трафикът на автомобили е над 6000. Особено активен стана пътният участък с пускането на АМ „Тракия“. С основния ремонт ще се подобри  изцяло комуникацията между двата областни града и достъпа до автомагистралата, както и безопасността и комфорта на пътуване.

В момента по ремонтираната отсечка се извършва цялостно студено фрезоване на старата асфалтова настилка. Почистват се пътните банкети и растителността около пътя.

Срокът за изпълнение на ремонта е края на септември.

До тогава движението по ремонтиращия се участък трябва да бъде с повишено внимание.

След разговор на областния управител и директора на ОПУ с фирмата изпълнител на ремонта на пътя, бе постигната договорка фрезованият асфалт да бъде използван за подобряване състоянието на ведомствения път обслужващ селищно образувание Кринчовица. Отсечката е в много лошо състояние, а се използва от живеещите там и от мнозина рибари за язовир „Кринчовица“. „Благодаря на фирмата, че приеха и ще изпълнят тези допълнителни дейности по този път за вилната зона. Това е от значение и е важно за хората“, каза областният управител Димитър Иванов.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!