BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силно ямболско участие в новото ръководство на БСП

Ямбол, 19.10.2020 г.

Област Ямбол за първи път има толкова много представители в новите ръководни органи на БСП – Националния съвет, Изпълнителното бюро и  Националния предизборен щаб. Това съобщи на пресконференция днес в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин, който е и народен представител от Ямболски избирателен район.

В Националния съвет Ямбол има четирима представители – пряко избраните от всички делегати на конгреса – Кристиан Вигенин, председателят на БСП – Ямбол Катя Георгиева и кметът на „Тунджа“ Георги Георгиев и делегираният представител на областта, единодушно избран от всички делегати – председателят на БСП „Тунджа“ Нели Славова. „За пръв път от много време са пряко избрани хора, които са от самите организации, за пръв път делегираният представител е жена и за пръв има двама представители в Националния съвет от община „Тунджа“, коментира Кристиан Вигенин и допълни, че това е признание за доброто състояние на структурите в региона, за доброто им представяне на избори и постигнатите резултати и признание към община „Тунджа“, която от създаването й се управлява само от БСП.

В Изпълнителното бюро са избрани председателят на ямболската организация Катя Георгиева, а Кристиан Вигенин е зам.-председател на БСП по международна дейност. Той коментира, че за първи път член на ямболската организация, който работи на място, е член на Изпълнителното бюро на БСП, което също е признание.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев е избран и за член на Националния предизборен щаб.

Катя Георгиева очерта най-важните решения на Националния съвет и на Изпълнителното бюро – на всеки 2 месеца Изпълнителното бюро ще прави изнесени заседания във всички области на страната, за да могат редовите членове директно да поставят проблемите си; на всеки 2 месеца Бюрото ще се среща с представители на местната власт – кметове и общински съветници и във всеки първи вторник от месеца Изпълнителното бюро ще се среща с европейските депутати. До месец ще бъдат конструирани и областни съвети по новоприети правила.

Като член на Националния предизборен щаб Георги Георгиев коментира, че печеленето на избори е 99 % организация и 1 % непредвидими стихийни бедствия и изрази надежда, че БСП ще направи необходимото, за подготви предизборни документи, добри кандидатури и ще проведе отговорна и честна кампания, за да спечели изборите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!