BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отменят се масовите прояви за Димитровден в Болярово

Болярово, 20.10.2020 г.

Община Болярово се съобрази с препоръките на здравните власти и отмени масовите прояви по повод храмовия празник на града – Димитровден.

С цел да се предотврати струпването на много хора на едно място се отменят приятелският футболен мач между ФК „Ботев“ и гостуващ отбор, игрите на пейнтбол в парка, кулинарното шоу на Ути Бъчваров, концертните прояви и традиционното литийно шествие с иконата на свети Димитър. Всички те бяха предвидени да се проведат на открито, но се очаква да съберат значителен брой участници – местни жители и гости от съседни общини, което би създало сериозни затруднения за спазването на ограничаващите противоепидемични мерки.

„От началото на пандемията регистрация на територията на община Болярово е минимална. Ситуацията в страната и съседните общини, обаче, няма как да не ни тревожи“, коментира кметът на общината Христо Христов решението на общинското ръководство. С оглед запазването здравето на гражданите и минимизиране на риска от зарази, големите масови прояви за Димитровден се отменят.

Кметът Христов отправи благодарност към всички фирми и частни лица, направили за пореден път дарения за провеждането на празниците, като уточни, че събраните средства ще бъдат използвани за провеждането на други празнични прояви при по-безопасни за здравето и живота на хората условия.

Междувременно в седмиците преди Димитровден от общината бяха извършени редица благоустройствени мероприятия в града – по уличното осветление, по улиците, в парка.

В рамките на храмовия празник на Болярово в момента се провеждат спортни занимания с учениците от СУ „Д-р Петър Берон” и децата от детска градина „Здравец“. Тяхната цел е основно да насърчи физическата активност на децата и младежите и да им създаде добри навици за здравословен начин на живот, допълни кметът на община Болярово Христо Христов. В учебните заведения и детската градина, както и във всички други общински институции е въведен стриктен контрол по спазването на дезинфекцията и физическата дистанция, съгласно указанията на здравните експерти.

Въпреки отмяната на масовите прояви, със заповед на кмета на общината, 26 октомври-Димитровден, остава неработен ден за жителите на Болярово. В православния храм „Свети Димитър“ ще бъде отслужена и тържествената литургия за празничния ден. Кметът Христов призова отново жителите на общината да спазват всички препоръки на здравните власти, най-вече за дистанция и дезинфекция и дисциплина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!