BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества подпомагат хора в неравностойно положение с хранителни продукти

 

Ямбол, 23.07.2021 г.

Община Ямбол организира кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение с хранителни продукти от първа необходимост. Средствата за закупуването им са от продажбата на кукерски маски, изработени от деца в рамките на Национален конкурс по приложно изкуство „Кукерландия“, организиран от Община Ямбол и Общински детски комплекс – Ямбол. Конкурсът е част от програмата на маскарадния фестивал „Кукерландия“.

Тазгодишното издание на конкурса беше по-различно. Участниците предоставиха изработените от тях маски, които бяха включени в благотворителен търг, организиран от Община Ямбол и Превантивно-информационен център към Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол.

 

Събраните средства послужиха за закупуване на хранителни стоки от първа необходимост.

Екипът на Превантивно-информационен център-Ямбол и доброволци от Общински младежки доброволчески клуб-Ямбол посетиха възрастни хора в неравностойно положение на територията на Община Ямбол. Списъците на лицата за подкрепа бе предоставен от Дирекция „Социално подпомагане“ – Ямбол /лица с доход под минималния праг на бедност, самотноживеещи възрастни хора с доходи от пенсии под 300.01 лв., самотноживеещи лица с пенсии за инвалидност, които нямат други доходи /от трудова дейност, наеми и др./.

 

 

На първия етап от кампанията бяха подпомогнати 20 души с хранителни продукти от първа необходимост на стойност около 400 лева. Тя ще продължи и през следващите месеци, подкрепена от дарител, който иска да подпомогне хора в неравностойно положение.

Ръководството на Община Ямбол благодари на всички деца и техните родители, които подкрепиха инициативата ни! Продължавайте да сеете добро у Вашите деца! Необходимо е да учим младите хора на съпричастност, да насърчаваме доброто у тях, за да стоят далеч от лошите пътища и да подхождат с грижа и внимание към хората.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!