BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В село Роза ще се сформира полудневна група към детската градина

„Тунджа“, 23.07.2021 г.

За сформиране на допълнителна група с полудневна организация на учебния процес в с. Роза се разбраха родители с ръководството на община „Тунджа“ на проведената среща в селото.

За следващата учебна година за обучение в детската градина в селото са се записали 38 деца, а нормативно допустимият брой е 23 деца. Затова родителите поискаха разкриването на втора група в с. Роза.

Кметът на общината Георги Георгиев и зам.-кметът Димитър Димитров дойдоха на среща в Роза, за да разяснят възможностите, които може да осигури общината, преди окончателно да реши проблема със сградния фонд.

Община „Тунджа“ предложи на родителите два варианта – да се сформира втора целодневна група за 5 и 6-годишни деца, които да пътуват до детската градина в с. Ботево или да се сформира полудневна група за отново за тях, която ще се помещава в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ с. Роза, където има подходящи условия и оборудване за това.

Родителите предпочетоха варианта за полудневна група към детската градина, за да не пътуват децата им.

Кметът Георги Георгиев се ангажира да възложи проектиране на нов корпус с топла връзка към съществуващата сграда, за да може от септември 2022 г. децата на село Роза да се обучават в две групи и в обновена и разширена детска градина.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!