BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновената спортна площадка в комплекс „Граф Игнатиев“ беше открита с атрактивен турнир по стрийтбол

 

Ямбол, 16.07.2021 г.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов, прокурист на ХЕС АД, заедно откриха обновената спортна площадка за стрийтбол и минифутбол до бл. 86 в ямболския квартал „Граф Игнатиев“.

 „Искам да изкажа своята искрена и дълбока благодарност към ръководството на „Хидравлични елементи и системи“АД, благодарение на които сме тук заедно. Те не само инвестират в нашия град, но и мислят за младите хора в него, подкрепят спорта на открито, както и други инициативи на Община Ямбол. Признателен съм им за това, че още при първия ни разговор, след като споделихме тази наша идея, те се съгласиха да ни подкрепят. И може би най-важното е, че от всички видове спортни настилки, които имаха възможност да изберат, избраха тази с най-високо качество.

Радвам се, че това е поредната инициатива между Община Ямбол и ямболска фирма, което е едно ясно доказателство, че заедно, ръка за ръка, можем да вървим – за развитието на нашия град и за неговото облагородяване.

Искам да пожелая успех на всички участници в днешното състезание, много приятни и незабравими емоции на тази спортна площадка!

Искам да се обърна и към тези, които ще я ползват – бъдете отговорни и я пазете, за да се ползва още много време.“, сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.

„Хидравлични елементи и системи“ АД дариха модерна настилка с дебелина 13 милиметра, произведена от швейцарската фирма „Коника“. Тя е подходяща за минифутбол, стрийтбол, волейбол, но не и за каране на скейтборд, ролери, кънки, тротинетки и байкове.

ХЕС АД осигуриха и награди на призьорите в турнира – тениски и шапки.

Общински служители подмениха огражденията на площадката и монтираха ново осветление.

Венцислав Калудов, прокурист на ХЕС АД, подчерта пред присъстващите: „Преди всичко искам да благодаря на Община Ямбол и на господин кмета за инициативата, която ни даде възможността да подпомогнем младежите в града – да имат едно чудесно съоръжение и да се занимават със смислени неща в свободното си време. На всички участници пожелавам успех и нека най-добрият победи!“

Регламентът на турнира по стрийтбол, организиран от Община Ямбол, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите, предвиждаше състезателите да бъдат разделени в две възрастови групи: от пети до седми клас и от осми до десети клас.

 

Отборите се състояха от трима състезатели, мачовете се играеха до седем точки или до изтичане на времето от пет минути.

За участие в първа възрастова група се записаха пет отбора с атрактивни имена: „Акули“, „Дебелите“, „Конете“, „Лейкърс“ и „Счупените кости“.

Във втората категория участваха седем тима с интересни названия: „Пабло“, „Кактус“, „Бъкс“, „Тримата мускетари“, „Парен локомотив“, „Стената“ и „Гъзетата“.

Турнирът започна с изненада: „звезден“ отбор, съставен от заместник-кметове Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, в който се включи бившият капитан на мъжкия ни национален отбор по баскетбол – Павер Маринов, който е от Ямбол, игра демонстративен мач с „Кактус“. Момчетата от „Кактус“ – Тодор Кирилов, Хрисимир Дончев и Александър Монев, са баскетболисти, тренирани от Румен Шопов. Победата за заместник-кметовете не дойде лесно, въпреки че Михаил Керемидчиев е тренирал баскетбол дълги години, а Енчо Керязов също е спортист. Момчетата се противопоставиха добре, с технична игра и добра стрелба, но опитът на Павел Маринов си каза думата и мачът завърши с минимална победа на отбора му след негова забивка.

Изненадата вдигна настроението на публиката и аплодисментите не бяха още отшумели, когато борбата под двата коша започна. Мачовете в двете възрастови групи вървяха паралелно. Те бяха оспорвани и повечето от тях приключиха след изтичане на петте минути, а не след отбелязване на седем точки. Съдии бяха баскетболните треньори Румен Шопов и Валери Бъчваров.

Победител в първата възрастова група стана отборът „Акули“. На второ място остана тимът на „Конете“, на трета позиция се класира „Лейкърс“.

Във втората възрастова група победител беше „Стената“, а подгласници на втора и трета позиция – съответно „Кактус“ и „Тримата мускетари“. Превантивно-информационният център подари тениски на всички присъстващи.

Кметът Валентин Ревански награди призьорите в първата категория с медали, топки, тениски и шапки. Заместник-кметът Михаил Керемидчиев връчи отличията на по-големите баскетболисти.

Турнирът по стрийтбол приключи с обща снимка за историята.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!