BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На съд за кражба на пари и банкови карти

Ямбол, 16.09.2020 г.

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Слав Р. Той е обвинен за това, че противозаконно отнел пари и други движими вещи (на обща стойност 610 лева) от фризьорско ателие, находящо се в град Стралджа, обл. Ямбол. Кражбата е осъществена за времето от 22.02.2020 г. до 27.02.2020 г., чрез разбиване на входната врата. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и 4, вр. чл.194, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на опасен рецидив.

Слав Р. е обвинен и за това, че противозаконно е използвал платежни инструменти – банкови карти, без съгласието на титулярите им. Престъплението е осъществено на 27.02.2020 г. в град Стралджа, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.249, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е забелязал, че горепосоченото фризьорското ателие е било затворено. Взел решение да проникне в него и да извърши кражба. Разбил входната врата и противозаконно отнел движими вещи, сред които били и банкови карти, собственост на мъж и жена. Обвиняемият научил и кодовете за тях, след което използвал платежните инструменти. Извършил три транзакции от банкомат в град Стралджа, изтегляйки общата сума от 1200 лева.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 17.09.2020 г.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!