BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наградените културни и просветни дейци в община „Тунджа“

В навечерието на 24 май – Денят на славянската писменост, на българската просвета и култура, въпреки извънредната епидемична обстановка, бяха връчени наградите на изявени просветни и културни деятели от община „Тунджа“.

С патриотичният си рецитал актьорите Велика Видева и Николай Вълканов допринесоха за празничното настроение и припомниха „…че и ний сме дали нещо на света“.

„…Вярвам, че и в настоящата извънредната епидемична обстановка, 24 май е в сърцата и ума на всички българи, осветен от дълбоко родолюбиво чувство.

Днес искрено благодарим и на всички вас – настоящите будители, учители и творци, които създавате духовни ценности, съхранявате културни традиции, предавате мъдрост, знание и умение.

Уважаеми учители, читалищни деятели и творци, благодарим Ви за силата на характера ви, за непоколебимата вяра и изключителна креативност.

Благодаря Ви, че правите възможното и непосилното, за да ги има училищата, детските градини и народните читалища, заради децата и заради жителите на нашите малки тунджански села.

Бъдете вдъхновени и предавайте своето вдъхновение на младите поколения, за да израстват просветени и духовно свободни, за да вървят уверено и със самочувствие по пътя на българските букви!“

С тези думи кметът на община „Тунджа“- Георги Георгиев, отправи поздрав както към наградените, така и към всички просветни и културни деятели.

Връчена бе и годишната стипендия за високи постижения в областта на образованието и науката, учредена от Атанас Мерджанов, на Христо Христов Данчев от с. Веселиново, а с еднократно финансово стимулиране бяха удостоени Иван Любчев Люцканов от с. Роза и Райа Дочева от с. Бояджик.

 

С Решение на Общински съвет „Тунджа“, което представи председателят Нели Славова, бяха наградени:

І. С НАГРАДА ЗА НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА „ДЖОН АТАНАСОВ”

ИНДИВИДУАЛНА  НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ

Цветанка Вълкова Алексиева – секретар на МКБППМН в община „Тунджа“

  1. С ПОЧЕТЕН ЗНАК – ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА” – ЗЛАТЕН, ИЗЯВЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА, ИЗКУСТВОТО И ОБРАЗОВАНИЕТО:
  2. Михаилчо Димитров Атанасов
  3. Десислава Христова Петкова
  4. Мая Дучкова Барбазонова
  5. Живко Георгиев Георгиев
  6. Борис Иванов Димитров
  7. Станка Динкова Недева
  8. ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Дражево, община „Тунджа“

III. ПОЧЕТЕН ЗНАК – ГЕРБ НА ОБЩИНА „ТУНДЖА” – СРЕБЪРЕН, ИЗЯВЕНИ ЛИЦА В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО:

Мими Михайлова Вълкова

 

Със Заповед на кмета на община „Тунджа“, бяха наградени още 31просветни и културни деятели от община „Тунджа“.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!