BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Катя Георгиева – председател на БСП в Ямбол: „БСП за България“ доказа, че може да бъде разумната и мъдрата промяна

Обръщение на Катя Георгиева при закриване на предизборната кампания на “БСП за България” в област Ямбол:

“Здравейте съмишленици, приятели, граждани и гости на Ямбол!

Радваме се, че сме заедно в последните дни преди решаващия избор за България.

Промяната, която всички толкова желаем, започна. И трябва да продължи. Но това зависи от нас, от нашите майки и бащи, деца, приятели, колеги. Зависи от всеки.

Ние предлагаме сигурност в промяната, защото можем и знаем как. През последните години бяхме единствената политическа сила, която не позволи пълната подмяна на демокрацията с мафиотско-олигархичен модел. Отговорността и разумът на социалистите в България бяха движещата сила за началото на промяната.

Тази предизборна кампания беше по-различна. Не само защото се наложи да я повторим само три месеца след първата, а и защото се опитахме да стигнем лично до всеки и всеки да почувства, че ни е грижа за него.

Ние искахме младите да чуят, да осъзнаят, че „БСП за България“  ще осигури безплатни ясли и детски градини за всички деца, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, повишаване на еднократните помощи при раждане на децата на България на осигурени родители, увеличаване размера на майчинството през втората година, увеличаване на подкрепата за майките-студентки, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас  и други мерки за подкрепа.

Искахме работещите хора да разберат, че за нас увеличаването на доходите и борбата с неравенствата е първостепенна задача. Минималната работна заплата ще се повишава всяка година, учителските заплати и тези на полицейските служители ще нарастват ежегодно. Ще се въведе семейно подоходно облагане и намаляване на косвените данъци.

Искахме малките и средните предприемачи да усетят спокойствие и предвидимост в нашата програма за тях. „БСП за България“ ще намали административната тежест, ще ги насърчава за достъп до нови източници на финансиране, ще помага на местната икономика чрез инвестиции в индустриални зони, ще подпомага създаването на нови, фамилни животновъдни ферми.

Ние искахме възрастните хора да разберат, че само БСП може да им гарантира сигурен социален щит и достоен живот – с приемане на Закон за възрастните хора, с преизчисляване на пенсиите, с намаляване на ДДС за храни и лекарства от 20 на 9 %, с помощи за справяне с енергийната бедност, с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места.

Вярваме, че успяхме.

Вярваме, „БСП за България“ доказа, че може да бъде разумната и мъдрата промяна.

Убедени сме, че и хората от Ямболска област го почувстваха. И искрено вярваме, че на 11.07.  ще излязат и ще го покажат с гласа си с номер 4, както в машините, така и в бюлетините.

Днес целият отбор на „БСП за България“ за Ямболския район е пред нас. За да ни вдъхнови още повече и да потвърди отново, че заслужава нашето доверие.“

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!