BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЧК-Ямбол организира летни уроци по „Пътна безопасност“

 

Ямбол, 08.07.2021 г.

ПЕРИОД НА РЕАЛИЗАЦИЯ: 26 юли – 6 август 2021 година / 10 занимания /.

МЯСТО ПРОВЕЖДАНЕ НА УРОЦИ: Велоплощадка, ул.“Любен Каравелов“.

ОРГАНИЗАТОР: Български Червен кръст – Ямбол

ОСНОВНА ЦЕЛ: Формиране на безопасно поведение и превенция на пътния травматизъм сред деца на възраст 7-12 години, чрез организиране на уроци по пътна безопасност, първа помощ и приложно колоездене в Учебен център на БЧК по пътна безопасност.

Програмата за превенция на пътния травматизъм е полезна, защото подготвя децата от ранна възраст как да  помагат на себе си и на приятелите си, как да си окажат помощ при нужда в ежедневни ситуации, възникнали на пътя. В уроците децата се учат как да избегнат инциденти при придвижване на улицата, при игра на улица, пресичане на пешеходни пътеки и светофари.

БЧК-Ямбол провежда уроци по пътна безопасност, които са неделима част от образование, възпитание и оформяна на децата, като личности. Съвременната пътна среда е агресивна за детето, защото то няма изградени навици да се предпазва само.

Не бива да се пренебрегва и факта, че пътните инциденти много често са причина за загуба на близки хора, в резултат на неспазване на правила на движение, дисциплина и др.

Ако желаете и Вашето дете да се включи в това „Социално учене“ можете да се запознаете с нашите програми за участие в уроци по „Пътна безопасност“.

Уроците ще се провеждат всеки делничен ден на Велоплощадка, на адрес: ул.“Любен Каравелов“, к-с „Хале“, с продължителност 60 минути, с начален час от 10.00 часа до 11.00 часа.

Родителите, които желаят да включат деца си в обучителната програма на БЧК-Ямбол в летни уроци по „Пътна безопасност 2021“, трябва предварително да попълнят заявление-декларация за съгласие по образец, предоставена от БЧК-Ямбол.

Таксата за участие в уроците е в размер на 40лв. за 10 часа, покрива разходи за ползване на технически средства, учебни помагала, рекламни материали, грамоти и хонорар на обучител. Уроците ще се провеждат при спазване на въведените противоепидемични мерки.

         Лице за контакт: Гергана Георгиева – специалист в БЧК – Ямбол,  тел.: 0886396607, 046664424.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!