BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца се учат да оказват първа помощ при воден инцидент

 

Ямбол, 15.07.2021 г.

Продължават занятията от ваканционния проект на БЧК-Ямбол  „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021”.

На 14 юли 2021г. се проведоха първите от предвидените общо три занятия за децата от първа и втора група, по усвояване на елементарни способи за оказване на първа помощ при воден инцидент.

Специалист от Ямболската червенокръстка организация запозна децата с техниките за измерване на жизнените показатели – пулс и дишане, подход и последователност на действията към пострадал в безсъзнание, с липса на дишане и сърдечна дейност, поставянето му в странично стабилно положение, след възстановяване на основните жизнени показатели.

Най-забавно и интересно за децата бе възможността сами да приложат техники за съживяване, ползвайки тренировъчен манекен.

Всички занятия от обучителната програма на проект „Лятно училище по плуване  и превенция на водния травматизъм 2021“ се осъществяват  на  плувния басейн в ПГ „Васил Левски“  в град Ямбол.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!