BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две години затвор за кражба от апартамент

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Диян П. Той е подсъдим за това, че противозаконно отнел пари и други чужди движими вещи (на обща стойност 1081 лева) от владението на двама души, като за да запази владение върху откраднатото употребил сила срещу един от тях. Престъплението е осъществено за времето от 23.00 ч. на 29.10.2018 г. до 02.35 ч. на 30.10.2018 г. в град Ямбол. То е квалифицирано по чл.198, ал.3, вр. ал.1, вр. чл.58а, ал.1, вр. чл.54 от НК.

По време е установено, че Диян П. е проникнал в апартамент, в който спели мъж и жена пострадали. Обвиняемият взел откраднато в себе и се насочил към изхода на жилището. Специфичното изщракване на входната врата събудила спящия в жилището мъж, който подгонил Диян П. Успял да го застигне до асансьора и хванал връхната му дреха, за да го спре. Тогава Диян П. упражнил сила спрямо пострадалия – изблъсквайки го в гърдите, след което избягал с откраднатите пари и вещи. Диян П. бил установен и задържан на по-късен етап.

Присъдата на Районен съд – Ямбол, която е постановена по съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!