BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатни онлайн прегледи за деца в Седмицата на детето

Безплатни онлайн прегледи за деца в Седмицата на детето организират ДКЦ Вита и платформата Healee, съобщават от там.

Всички родители могат да прегледат безплатно децата си при квалифицирани специалисти през седмицата от 1 до 5 юни, без да се налага да ходят по кабинети и поликлиники.
Инициативата, свързана с детския празник 1 юни, е на ДКЦ Вита и Healee – водещата медицинска платформа за онлайн консултации в България.

На разположение на семействата ще бъдат логопедът Цветелина Дакова и психологът Преслава Биковска. От възможността за безплатна онлайн консултация в Healee, могат да се възползват родителите на всички пациенти от 0 до 18-годишна възраст.

Психологът Преслава Биковска може да бъде открита в Healee, тук https://www.healee.com/bg/338637

Логопедът Цветелина Дакова в Healee може да бъде открита тук https://www.healee.com/bg/416466

Безплатното приложение Healee е най-голямата платформа за телемедицина в България. Тя дава възможност за надеждна видео консултация с лекар. Апликацията може да бъде свалена на телефон или таблет от Google play и App store, както и да се използва онлайн на сайта www.healee.com.
Платформата позволява да се изпрати електронен медицински картон, да се заплати онлайн за преглед, да се изпращат лабораторни резултати. Пациентите могат да споделят медицински детайли за състоянието си, както и всичко нужно за комуникация – чат, изпращане на снимки, медицински изображения (включително ЯМР), аудио файлове, аудио и видео обаждане и др.

Кога пациентите търсят консултация с логопед и психолог?

Най-честите причини поради които, родителите търсят консултация с логопед са говорни и езикови проблеми, споделя Цветелина Дакова. Сред тях са закъсняло проговаряне след 2 г., трудности в разбирането на езика, комуникацията и общуването.

Част от причините за теми проблеми, според психолога Преслава Биковска, са трудно отделяне при тръгване на детска градина, агресивно поведение у дома или сред връстниците, трудности при комуникацията с други деца. Все повече родители търсят консултация със специалист в ситуация на криза – загуба на близък, тежко болен, дори за проблеми, появили се около пандемията с коронавирус, споделя психоложката.

Според Преслава Биковска, телемедицината се оказва много необходима през последните месеци на социална изолация. ”Като психолог в болница Вита се налага да проследявам пациенти, които живеят в другия край на България. Тогава телемедицината е предпочитана опция и е много удобна както за пациента, така и за специалиста, тъй като пести време и ресурси“, казва тя.

„Телемедицината в последните месеци се оказа почти единствен метод за подкрепа на нашите малки и големи пациенти, споделя и Цветелина Дакова. Онлайн консултациите са удобни и за двете страни – по-гъвкаво време за консултация, разнообразен начин за обмяна и количество на информация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!