BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ямболският театър посреща своята публика в зала

Ямбол, 28.05.2020 г.

След дълга раздяла с публиката Драматичен театър „Невена Коканова“ подновява редовните си живи срещи с публиката. Театралната зала отваря врати за да посрещне своите зрители още на 4 юни, четвъртък с пиесата на Никола Русев „Юнаци с умни калпаци“ при спазване на всички противоепидемични мерки и пълняемост на залата 30% от капацитета й.

През месеците на изолация ямболския театър запази традицията всеки четвъртък да представя по един спектакъл за зрителите си, въпреки избраната нова форма. Онлайн пространството се превърна в място, където зрителите имат възможност да видят отново любими и проверени във времето спектакли от Златния фонд на театъра. Всяко едно от десетте представления до момента е събрало хиляди гледания, регистрирани от страната и чужбина. Провокирани от големия интерес от ръководството на ДТ „Невена Коканова“ са взели решение за поставяне на сцена на едно от хитовите заглавия, играно преди 16 години – „Министрите идат“.  Спектакълът „Министрите идат“ по Чудомир е дело на един от най-големите режисьори в България, за съжаление вече не между живите – Пламен Панев. Със собствени усилия и без да нарушават постановъчния рисунък на Пламен Панев от ямболския театър започнаха репетиции на „Министрите идат“ под ръководството на актьора Вълчо Янев. Премиерата на спектакъла се очаква да бъде в началото на есента.

Паралелно с новото начало, от ДТ „Невена Коканова“ търсят варианти и за открити сцени. Съвместно с ресторант „По ноти“ в Ямбол се обособява ново театрално пространство, където на 6 юни, събота, от 20:00 часа ще бъде представен моноспектакъла на актьора Волен Митев „Монолог на един Шут“.

От ямболския театър вярват, че зрителите ще харесат новата форма на среща с театралното изкуство и планират на 13 юни, събота, да зарадват най-малките си зрители с представлението „220 лисини хитрини“.

ДТ „Невена Коканова“ продължава и редовните си вече срещи в интернет пространството чрез фейсбук профилите си „ДТ „Невена Коканова“ и „За приятелите на ДТ „Невена Коканова“.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!