BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училище по плуване „Приятели с водата“

От 30 ноември 2021г., Ямболската червенокръстка организация стартира училище по плуване и превенция на водния травматизъм „Приятели с водата“, насочена към децата на възраст 7 – 11 години.

      Обучителната програмата е с обща продължителност 36 часа, разпределени в три нива с елементи на надграждане и има за цел изграждането на плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред децата.

      Занятията се провеждат два пъти седмично на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани обучители – треньори и специалист от БЧК-Ямбол при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки. 

      След приключване на обучителната част от всяко обучително ниво, ще се провежда заключително занятие с демонстрации на усвоените  умения. Всички деца ще получат грамоти за успешно преминаване на съответното ниво, сувенири и образователни книжки на тема водна безопасност.

                                                         ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!