BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уроци по пътна безопастност, оказване на първа долекарска помощ и приложно колоездене проведе с деца БЧК-Ямбол през юни

 

Ямбол, 06.07.2021 г.

БЧК-Ямбол проведе летни уроци по пътна безопасност, оказване на първа долекарска помощ и приложно колоездене за деца, в периода 1.06-30.06.2021г.

Уроците имаха за цел да формират безопасно поведение и превенция на пътния травматизъм сред децата, чрез организиране на уроци по темите за пътната безопасност, първа помощ и приложно колоездене. В уроците участие взеха деца на възраст от 7 до 12 годишна възраст. Програмата на летните уроци, включваше 3 основни модула, а именно:

  • Безопасно поведение на децата на пътя, включващ информация за пътни знаци,

пешеходни зони, светофари, правила за движение по пътищата, управление на велосипед, видове кръстовища и различни ситуации за преминаване, съгласно  правила за движение.

  • Превенция на пътен травматизъм, включващ оказване на първа долекарска

помощ, видове рани, кръвотечения, счупване и обездвижване на крайници.

  • Безопасно движение по пътя и колоездене, включващ теми за рисковете от

пътнотранспортни произшествия, ползване на колан и столче за деца в колата,  забрана за ползване на телефон по време на управление на велосипед, последствия върху човека от употреба на алкохол и наркотици по време на шофиране и т.н.

Друга основна част от летните уроци бе обучение на децата как правилно да управляват велосипед. При стартиране на уроци по пътна безопасност имаше четири децата от групата, които не можеха да управляват велосипед. За наша радост по време на уроците, тези деца се научиха и самостоятелно вече карат колело.

Придобитите умения в летните уроци по пътна безопасност, децата демонстрираха по време на заключителен урок пред родителите си. Организиран бе празник за децата, връчени им бяха грамоти за успешно приключване на уроците и  много награди. Разбира се, като на празник имаше музика, торта и сладолед за всички деца.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!