BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С тържествена сесия община „Тунджа“ чества празника си

“Тунджа”, 22.04.2021 г.

С тържествена сесия община „Тунджа“ чества празника си – 22 април – Международния ден на Земята.

На нея бяха раздадени наградите на Общински съвет „Тунджа“ за празника за две поредни години, защото заради пандемията присъдените за 2020 г. призове не бяха връчени на наградените.

Със звания и награди бяха удостоени дългогодишни и настоящи служители, заслужили граждани и представители на бизнеса.

Председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова приветства присъстващите и ги поздрави с празника.

„Успешното развитие на общината е партньорство – между хората, избрани да управляват община „Тунджа“, общинските съветници и жителите на общината“, каза  в приветствието си Нели Славова и изтъкна, че важно място в това партньорство заемат хората с активна гражданска позиция, с идеи и ценности, почтени и трудолюбиви и с отношение към родния край и наследените традиции, на които не им е чужда съпричастността и без излишна показност творят безкористни и добри дела и те са най-ценния коректив на управлението и вдъхновение за работа.

„За нас тунджанци, връзката със земята е сила за живот, за развитие и просперитет, за упование и надежда, дори в кризисни ситуации като сегашната“, обърна се към присъстващите кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и допълни: „ За нас „Тунджа“ не е просто територия, а смисъл и стойност, защото е нашият дом, семейство, работа, нашата природа. Ценност, обединила идеите, опита, усилията и труда на поколенията. Убеден съм, че „Тунджа“ е и упоритостта на характера, щедростта и свободата на духа, съпричастността и толерантността, стремежът към заедност.  Това е заветът, който носим истинските тунджанци!“ . В словото си той изтъкна, че само чрез приемственост и отговорност, обич и грижа се съгражда и развива общността и това в община „Тунджа“ го доказват с делата си ежедневно и припомни, че по време на пандемия са доказали, че хората могат да разчитат на своята община.

Кметът Георги Георгиев обяви и получените за празника поздравителни адреси – от зам.-председателя на Народното събрание и народен представител Кристиан Вигенин, от областния управител, от Националното сдружение на общините в Република България и др.

Председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова обявяваше наградените, а кметът Георги Георгиев връчи наградите.

Сред наградените бяха зам.-кметът на общината Димитър Димитров, роденият в Маломир собственик на строителна фирма „Диана Комерс“ Кольо Колев, който е сред дарителите на общината, а последното му дарение е довършването на църковния храм в родното му село.

Изненада поднесе народният певец Стоян Варналиев. Той е роден в с. Генерал Инзово, но в знак на благодарност за присъдената му награда изпълни народна песен от родния си край.

Освен наградените от Общински съвет кметът Георги Георгиев връчи и плакети на община „Тунджа“, присъдени с негова заповед за празника през 2020 и 2021 г.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!