BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира демонтирането на преместваемите обекти на Централния кооперативен пазар в Ямбол

До две седмици ще приключат дейностите по демонтиране на преместваемите обекти на територията на Централния кооперативен пазар в Ямбол. От 90-те години на миналия век тази част от пазара беше асоциирана с известната „Капълъ чаршия“ заради стоките, които се продаваха на това място. Ямболци пазаруваха оттам дрехи и аксесоари на по-ниски цени от продаваните в магазините. С годините обаче пазарът се оказа морално остарял.

Една част от металните конструкции ще бъдат бракувани, а други, които са в по-добро състояние, ще бъдат възстановени и преместени на Цветарския пазар в района на бившата автогара и на Животинския пазар.

Беше извършено  почистване на тревните площи от битови отпадъци и излишната растителност беше премахната от служителите на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!