BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Среща на кмета на Ямбол и неговия екип с граждани от жилищен квартал „Диана“

 

Ямбол, 22.07.2021 г.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански се срещна с живеещи в блок 21 в квартал „Диана“ след отправена покана от граждани.

Срещата се проведе пред жилищната сграда в присъствието на председателя на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кмета Михаил Керемидчиев, общински съветници от „Пряка демокрация“ и служители на Община Ямбол. Всички заедно обсъдиха инфраструктурата в района, проблемите и възможните им решения.

Гражданите отправиха искане за изграждането на паркинг срещу блока, в който живеят. Те изтъкнаха, че в тази част на квартала паркоместата не са достатъчни и се налага шофьорите да паркират в тясна улица, ограничавайки по този начин достъпа на автомобили със специален режим.

По настояване на живеещите в блока ще бъдат отрязани няколко черници. Отправено бе искане и за премахване на липа, което също ще бъде разгледано. Гражданите поискаха по-добро улично осветление, както и изграждане на бетонна пътека, по която да могат да се придвижват от блок 21 и 22 до детската площадка зад тях.

„Предстои предложенията да бъдат обсъдени, ще бъде възложено изготвянето на количествено-стойностна сметка за по-големите от тях. Ако Община Ямбол има финансова възможност да се справи с обособяването на нови паркоместа – те ще бъдат реализирани. Проблемите в този квартал са сходни с тези в целия град. Ще продължаваме да работим и да даваме всичко от себе си те да бъдат разрешени”, коментира след срещата кметът на Ямбол.

 

Екипът на Валентин Ревански ще продължи да се среща с граждани от различни квартали според поредността, в която са заявени исканията на хората.

Ръководството на Община Ямбол изказва благодарност към присъстващите за отношението, отделеното време и внимание!

 

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!