BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Семейството на бременната жена са новите трима заразени с коронавирус

Ямбол, 2.07.2020

Семейството на бременната жена са новите трима заразени с коронавирус в Ямболска област, научи „Делник“ от РЗИ. С положителни проби са съпругът на 35 г. и двете й дъщери – на 8 и на 10 г. Вчера 29-годишната жена е отказала да бъде хоспитализирана, но днес е настанена в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Семейството й е без оплаквания и е на домашно лечение. Те са изследвали сами, след като са разбрали, че имат положителен с коронавирус в семейството.

Общият брой на диагностицираните с коронавирус в Ямболска област е 194. От тях 6 са хоспитализирани – 5 в болницата в Ямбол, а 1 в Пловдив. На домашно лечение са 37 души, излекуваните са с един повече – 132, починалите са 19.

Под активна карантина са 324 души, на 3609 карантината вече е изтекла.

Днес РЗИ са взели за изследване 12 проби, 8 от които са контролни за потвърждение на  излекувани от заразата. Отделно ямболската болница е изпратила още 5 проби.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!