BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само една специалност е закрита в Ямболска област след първо класиране

Ямбол, 14.07.2021

Само една специалност е закрита в Ямболска област след първо класиране за прием в осми клас, заради липса на достатъчно кандидати да се обучават в нея, научи „Делник“ от Регионалното управление на образованието в Ямбол. Това е специалността „Икономическа информатика“ в Професионалната гимназия по икономика – Ямбол. Във всички останали 17 учебни заведения в региона, които предлагат специалности след завършен 7 клас, приемът продължава.

Общо 1112 са седмокласниците от Ямболска област, кандидатствали за прием в 8 клас, като 960 от тях са класирани, а 52 не са класирани никъде на първи етап.

Общият брой на местата според одобрения план прием е 1138, т. е. кандидатстващите са по-малко от местата.

С най-висок максимален бал от 487 точки в региона е математическата паралелка в ПМГ „Атанас Радев“, на второ място с 482 точки е математическа паралелка на Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово, на трето с 452,250 точки е паралелка „Графичен дизайнер“ в Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн “Кольо Фичето”.

С най-нисък максимален бал е паралелка „Техник – животновъд“ в Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ – Ямбол – 156 точки.

До 16 юли е срокът за записване на приетите ученици на първи етап на класиране или за подаване на заявление за участие във втори етап на класиране. До 20 юли се обявяват приетите на втори етап на класиране.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!