BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност две лица за кражба на медни тръби и повреждане на кислородната инсталация на болнично заведение 

 

Ямбол, 08.07.2021 г.

Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност И.А. и М.М., които са обвинени за това, че при условията на продължавано престъпление са извършили кражба на медни тръби и са повредили кислородна инсталация на болница в гр. Ямбол. Престъпните деяния са осъществени в края на месец юни 2021 г. и на 06.07.2021 г. Те са квалифицирани по чл. 195 и чл. 216 от НК.

По време на разследването е установено, че двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. В края на месец юни те противозаконно са отнели повече от 20 метра медни тръби, собственост на болничното заведение, осъществявайки деянието след предварителен сговор. На 06.07.2021 г., И.А. и М.М. са счупили метални тръби, които са част от изградената в болничното заведение кислородна инсталация. По този начин тя е била повредена.

И.А. и М.М. ще бъдат задържани за срок от 72 часа, с оглед внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!