BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкрити са 14 престъпления при специализирана полицейска операция в област Ямбол

Ямбол, 03.06.2020 г.

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението се проведе вчера (02.06.2020 г.) на територията на област Ямбол, под наблюдението на прокуратурата. В хода на операцията са проверени 768 лица и 434 МПС. Задържани са 15 лица. Разкрити са 14 престъпления – кражби от частни имоти и леки автомобили, противозаконно отнемане на автомобил, притежание на наркотици, управление на МПС след употреба на наркотични вещества и са предявени обвинения по още 7 дела, образувани в предходни периоди. Извършени са проверки на 22 обекта – автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Установена е съпричастността на 14 лица към кражба на голямо количество слънчогледова отсевка от производствена база в областта, като е повдигнато обвинение на две от тях.

Разкрито е противозаконно отнемане на товарен автомобил, извършено през нощта на 10 май в областния град. Извършителят е направил самопризнания за извършеното деяние.

Трима от задържаните са извършили в съучастие две взломни кражби от автомобили, паркирани на улиците „Илинден“ и „Сливница“ в Ямбол. Част от инкриминираните предмети са установени и ще бъдат върнати на собствениците.

37-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества. По надлежен ред от него са иззети общо 9 грама марихуана и метамфетамин. В рамките на образуваното досъдебно производство той е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

При проверка в два търговски обекта е установено, че се предлагат за продажба спортни дрехи и обувки, носещи търговска марка и знак „Адидас”, „Найк“ и „Пума“, без съгласието на притежателя на същите, за които търговците не са представили документи за произход. Иззети са общо 69 артикула. Образувани са две преписки за предварителна проверка.

В два частни имота в ямболско село са установени 54 складирани, излезли от употреба автомобили, придобити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ, както и издадено Разрешение за извършване на дейности с отпадъци от излезли от употреба МПС. Проверката по случая продължава.

В рамките на акцията са съставени 98 акта за установени административни нарушения и са наложени 200 глоби по фиш.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!