BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратура, държавна и местна власт в Ямболско с мерки срещу битовата престъпност

Съвместни действия по засилване на мерките за противодействие и превенция на битовата престъпност обсъдиха ръководителите на Окръжната и Районната прокуратура в град Ямбол, директорът на ОД на МВР в града, Областният управител, както и кметове и представители на общините в региона, информират от пресцентъра на прокуратурата. Срещата по между им, която бе проведена в Съдебната палата, бе по инициатива на  Дойчин Дойчев – и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Той разясни предприетите от прокуратурата действия в борбата с битовата престъпност. Прокурор Дойчев подчерта решителността за засилване на посочените мерки, с цел битовата престъпност в региона да бъде значително намалена, каквито са и указанията на главния прокурор. Към казаното от него се присъединиха Мина Грънчарова – административен ръководител на Районна прокуратура – Ямбол и старши комисар Калоян Милтенов – директор на ОД на МВР – Ямбол. Прокурор Дойчев бе категоричен, че за решаване проблемите, свързани и произтичащи от битовата престъпност, е необходимо и засилване на обратната връзка от страна на кметовете.

Областният управител Димитър Иванов и представителите на местната власт изразиха готовността си за подкрепа на предприетата инициатива. Всеки от тях очерта проблемите в населените места, които са част от отделните общини.

Присъстващите решиха подобен вид срещи да станат обичайна практика и занапред, с цел подобряване на координацията между институциите.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!