BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Постоянен арест за убиеца от Елхово

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Б. (на 19 години). Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 42-годишен мъж от град Елхово. Престъплението е извършено на 02.04.2020 г. (около 23.30 часа) в гр. Елхово. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.115 от НК.

Установено е, че убийството е извършено в къща, в която обвиняемият е живеел. Деянието е осъществено, чрез нанасяне на множество удари с нож в областта на шията и главата на пострадалия. След извършване на убийството Стоян Б. се е укрил, но е установен и задържан (на 03.04.2020 г.) благодарение на отличните действия на служителите от ОД на МВР – Ямбол.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Стоян Б. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Стоян Б. би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!