BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейска операция в 28 населени места в Ямболско

Ямбол, 8.07.2020

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение на прокуратурата, е проведена вчера (7 юли) на територията на 28 населени места в област Ямбол. В рамките на операцията са проверени 575 лица и 461 МПС. Взето е отношение по 106 констатирани административни нарушения. Издирени са две лица, обявени за общодържавно издирване. Задържани са 6 лица, съпричастни към различни престъпления. Извършени са проверки на 23 обекта – заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти.

В хода на акцията служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР – Ямбол и колегите им от РУ-Ямбол са установили 2 обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса, работещи без необходимата регистрация за осъществяваната дейност по Закона за управление на отпадъци. Образувани са две преписки за предварителна проверка.

При съвместни проверки със служители от РУ- Елхово и представители от РДГ-Сливен е установено, че на сечище на територията на община Болярово се извършва сеч на дървета, без поставена маркировка, както и дейности в нарушение на технологичния план на обекта, за което е съставен констативен протокол.

Разкрити са две кражби от частни имоти в Ямбол. Инкриминираните предмети – златен медальон и детски велосипед са издирени и предстои да бъдат върнати на собствениците. Работата по документиране на престъпните деяния продължава.

Установено е, че 19- годишен младеж държи в себе си наркотични вещества – марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на полицейските действия са установени и иззети общо 4020 къса безакцизни цигари, като по случаите е взето отношение по административен ред.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!