BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Площадка по безопасност на движението е изградена в двора на Общински детски комплекс – Ямбол

Ямбол, 8.04.2021

Нова площадка по безопасност на движението, разположена в двора на Общински детски комплекс, ще посреща децата на Ямбол. Интерактивното съоръжение е съставено от различни видове кръстовища и пешеходни зони, които в максимална степен се доближават и пресъздават градската среда.

По време на обучението за правилата на движение могат да бъдат използвани велосипеди и тротинетки. Площадката е предназначена за деца на възраст от пет до десет години. Това е още един начин – чрез занимания на открито, децата  да научат и привикнат да спазват основ ните и най-важни правила за безопасно движение на пътя, да се обучават как да се пазят от автомобилите. Използването на площадката от детските градини и училищата на Ямбол е свободно през учебно време и в събота до 14:00 ч., след предварително записване на телефон 046 / 66 13 08.  Обучението следва да се провежда от учителите на съответното учебно или детско заведение.

Цветовете на площадката остават свежи и ярки през целия период на експлоатация, необходимо е единствено да се почистват с вода при зацапване. Материалът, от който е изградена, е студен термопластик – екологичен и безопасен, а гаранцията е пет години. Площадката е дарена на Община Ямбол от частна фирма.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!