BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Още двама на съд за купуване на гласове в Ямбол

Районна прокуратура – Ямбол предаде на съд още двама мъже за купуване на гласове в Ямбол. Преди дни обвинение беше повдигнато на Петко Й., предложил на седем човека в к-с “Райна княгиня” по 30 лева, за да гласуват на първия тур за определена партия. Сега обвинените са Тако З. и Йордан Я. – също за купуване на гласове, единият на първия тур на изборите, вторият – на балотажа.

Тако З. е обвинен за това, че на 25.10.2019 г. на два адреса в гр. Ямбол, действайки при условията на продължавано престъпление, предложил на две лица от град Ямбол, имотна облага – сума от по 50 лева за всеки от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на изборите за общински съветници и кмет на община Ямбол, насрочени за 27.10.2019 г., в полза на определена политическа сила с определен номер в интегралната бюлетина – престъпление по чл.167, ал.2, пр.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Йордан Я. е обвинен за това, че в периода от около 10.00 часа на 02.11.2019 г. до около 10.30 часа на 03.11.2019 г. в град Ямбол, действайки в условията на продължавано престъпление предложил на четири лица от град Ямбол имотна облага – парична сума в размер на 20 лева за всеки един от тях, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на втори тур на изборите за кмет на община Ямбол, насрочени на 03.11.2019 г., в полза на определен кандидат – престъпление по чл.167, ал.2, пр.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Предстои Районен съд – Ямбол да насрочи дата и час на заседанието си.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!