BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община „Тунджа“ създава група за поддържане на общинските пътища и уличната мрежа

“Тунджа”, 27.07.2021

С три щатни бройки и половина е увеличена числеността на звеното по благоустрояване и комунално стопанство в община „Тунджа“, за да може от 1 август да се обособи група за извършване на асфалтови кърпежи по общинските пътища и поддържане на уличната мрежа. Решението беше взето по предложение на кмета Георги Георгиев от общинските съветници на заседанието им на 27 юли.

Досега звеното по БКС е имало 8 щатни бройки, с увеличения капацитет числеността му ще стане 11,5 щата. При създаването му през април 2015 г. то е наброявало 5 щатни бройки.

През годините звеното доказа своята ефективност, защото извършва изключително необходима за поддържане на селата и разнообразна по вид дейност – косене на тревни площи и паркове, оформяне на корони на дървета, отводняване, ремонт на детски площадки, ремонтни дейности по язовири, подмяна на бетонови плочи, поставяне на отводнителни решетки, ремонт на пейки, заливане на бетон и др.

С увеличения щат звеното ще може да извършва допълнителни дейности за асфалтови кърпежи по общинската пътна мрежа и по поддръжка на уличната мрежа в селата, което е един от най-големите проблеми на община.

На новата група е осигурена необходимата техника – фугорез, валяк, виброплоча, моторна метла и др. Първото място, откъдето ще започнат ремонтните дейности, е разклонът към с. Стара река.

Звеното по БКС е технически оборудвано, то разполага с три многокофови багера JCB, 2 трактора с шредер, камион, заваръчен агрегат, генератор, моторен свредел, моторен трион с телескопична дръжка, 2 моторни пръскачки, бетонобъркачка, 6 моторни триона, 10 моторни коси, 3 храстореза, канго и друго оборудване.

Идеята за създаване на новата група е общината да има възможност да реагира максимално бързо на необходимостта от по-малки ремонти по общинските пътища и уличната мрежа в селата.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!