BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновеното Лятно кино отвори врати с безплатна прожекция на филма „Диви и щастливи“

Ремонтираното Лятно кино в ямболския градски парк посрещна зрителите на хитовия български филм „Диви и щастливи“ в комфортна обстановка. Преди прожекцията кметът на община Ямбол Валентин Ревански благодари на гражданите на Ямбол за приетата покана заедно да открият обновеното Лятно кино и изказа своята признателност към служителите на общинските предприятия, които извършиха ремонтните дейности. „Всеки иска да живее в чист и приветлив дом. Ямбол е нашият общ дом и трябва да пазим всяко едно място от него“, допълни той и припомни, че община Ямбол ще предоставя Лятното кино безвъзмездно на всички ямболски таланти, на школи и читалища.

Община Ямбол изказва своите извинения към тези, които не успяха да присъстват на прожекцията поради ограничения брой места.

Актьорите Яна Маринова и Александър Сано, участници във филма и гости на събитието, споделиха: „Това е най-хубавата прожекция на открито, която сме имали. За нас беше удоволствие да бъдем с ямболската публика!“ Двамата промотират творбата на режисьора Мартин Макариев в редица градове и се опитват да върнат публиката в летни кина и театри, задоволявайки потребността ѝ от култура. Хората са радостни да видят на живо популярни артисти, които познават от малкия и големия екран.

„Диви и щастливи“ пожъна успех като един от най-гледаните съвременни български игрални филми не само в България, но и в Република Северна Македония. Романтичната екшън комедия се разпространява в Канада, а поради световната пандемия се отложи турнето на екипа на „Диви и щастливи“ в Съединените щати, Дания, Испания и Норвегия.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!