BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 17 и 18 юли в с. Генерал Инзово ще се проведе панаир на местните занаяти

 

„Тунджа“, 12.07.2021 г.

На 17 и 18 юли от 10,30 часа в село Генерал Инзово ще се проведе Панаир на местните занаяти, традиции, продукти и свързаните с тях производства.

Събитието е част от проект “Традиции и иновации за промотиране на местна идентичност” на МИГ “Тунджа” и МИГ “Котел, Сунгурларе, Върбица”.

В специално изградените по проекта къщички в парка на селото, които са реплика на старата акбунарска къща, ще бъде показана уредбата на дома на селата Дражево и Генерал Инзово, а в останалите ще бъдат демонстрирани художествени занаяти.

Ще бъдат обособени и щандове, където местни производители ще представят своите продукти, а посетителите ще имат възможност да се запознаят с експонати на занаятчии и художници-приложници.

Децата ще се забавляват в къта на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле. Там ще могат да рисуват, да оцветяват, да тъкат на малък вертикален стан, да работят с различни материали под ръководството на аниматор.

В празника ще се включат представители на тунджанските села, които ще подредят кътове, показвайки красотата на своите костюми и специфични ястия.

Панаирът на местните занаяти ще е съпътстван от богата фолклорна програма, в която ще вземат участие певчески групи и танцови формации от читалищата и клубовете на пенсионера от община “Тунджа” и гости от МИГ “Котел, Сунгурларе, Върбица”.

Идеята на празника е връщане към дълбокия извор на българщината, който няма да пресъхне, докато има празници като този.

Задължително условие за участие в Панаира на местните занаяти е гостите и участниците да бъдат облечени в народни носии.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!