BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса

На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ)за справяне с епидемиологичната ситуация.

 

Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

 

  • чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

 

  • на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТБУЛБАНК

IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00

BIC: UNCRBGSF

 

  • чрез on-line дарения на сайта на организациятаwww.redcross.bg

 

Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.

В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.

            Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.

            Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID – 19.

 

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!