BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кристиан Вигенин преизбран за председател на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ

Ямбол, 20.11.2023 г.

Групата на социалдемократите, социалистите и прогресивните (СДСП) в Парламентарната асамблея на ОССЕ избра ново ръководство в рамките на провеждащата се в Ереван Есенна сесия на организацията.

За още един мандат като председател единодушно беше преизбран зам.-председателят на БСП и български представител в Асамблеята Кристиан Вигенин. В последните две години под негово ръководство Групата на СДСП увеличи двойно състава си, значително се подобри координацията и бяха извоювани нови позиции в Парламентарната асамблея. Днес активните членове на групата са близо 100 и идват от целия регион на ОССЕ – от Монголия и Азербайджан до Канада и от Исландия до Кипър и Малта.

Заместник-председатели в периода 2023-2025 г. ще бъдат Карина Одебринк от Швеция, Даниела Де Ридер от Германия и Луис Граса от Португалия.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!