BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Ямбол Валентин Ревански: Нека бъдем отговорни, дисциплинирани и съпричастни!

Уважаеми съграждани,

Отново отправям призив към Вас – съблюдавайте издадената заповед на министър Кирил Ананиев и стриктно спазвайте инструкциите в нея. Мерките са необходими, а действията към нарушителите ще бъдат безкомпромисни. Аз и моят екип ще направим и ще изпълним всичко, което трябва и можем. Но то няма да бъде достатъчно, ако не получим вашата подкрепа!

Пред последните два дни общинският противоепидемичен щаб в Ямбол получи сигнали и констатира струпвания на граждани в големите хранителни вериги. Това създава риск както за вас, така и за вашите семейства! Екипи на СПООР Ямбол, Полиция и РЗИ продължават с проверките по търговските обекти, които имат предписания как да организират своята работа. За по-големите вериги препоръчителния брой е до 20 човека, а за по-малките – до 5 души. Клиентите също трябва да бъдат на разстояние един от друг. Санитарно-хигиенните норми задължително трябва да се спазват.

За да осигурим Вашата безопасност ще бъде въведен и режим на работа с граждани в Община Ямбол. В центъра за обслужване на клиенти ще се допускат до 4-ма души. При струпване на повече хора, част от тях ще бъдат помолени да изчакат своя ред отвън.

Извинявам се, че по този начин е възможно да се получи забавяне при използването на услугите.

Командировките на служители на общинската администрация ще бъдат забранени до второ нареждане.

В понеделник (след 21:00 часа) ще стартират и дейности по дезинфекция на публични пространства, градския парк, спирките на градския транспорт и детските площадки на територията на града. Призовавам и концесионерите да извършват засилена дезинфекция на превозните средства на градския транспорт!

Особено важно е да помогнете на възрастните хора около вас. Община Ямбол също работи усилено в тяхна подкрепа! Домашен социален патронаж-Ямбол ще извършва доставка на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни.

Търговските обекти на територията на община Ямбол – ресторанти и кафенета, които в момента не могат да работят заради ограниченията свързани с разпространението на COVID-19, но вече са заплатили тротоарно право до 29 март, ще бъдат компенсирани.

Заплатените вече такси ще бъдат приспадани от плащането за следващия календарен месец.

Не на последно място призовавам гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват. Бъдете отговорни, дисциплинирани и съпричастни!

В момента всички ние сме изправени пред изпитание.

Знам, че не е лесно да направим промени в ежедневието си, но най-важното сега е да запазим здравето на децата ни, здравето на родителите ни, както и това на всички хора около нас. Никой не иска да вижда празни училища или детски градини. Едва ли има ямболлиия, който да харесва обезлюдени улици или затворени търговски обекти. Но всичко това е временно! Не се подавайте на паника или фалшиви новини, информирайте се от официални източници.

Като народ сме доказали, че МОЖЕМ да бъдем единни и силни.

Сега е момент, в който отново трябва да го покажем!

Убеден съм, че ще преодолеем И това предизвикателството.

Може да разчитате както на мен, така и на хората които работят в общинската администрация.

Извънредната ситуация е временна.

А ние ще продължим ЗАЕДНО и след това!

С уважение,

Валентин Ревански

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!