BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Карантинират два класа от ПМГ „Атанас Радев“ заради заразени ученици

Ямбол, 29. 09. 2020 г.

Два класа от ПМГ „Атанас Радев“ ще бъдат карантинирани днес заради заразени техни съученици, съобщиха от РЗИ – Ямбол. С положителни проби са двама ученици на гимназията – в 12 “б” и в 8 “б” клас.

Общо 12 са положителните проби в Ямболска област през изминалото денонощие, с което случаите на коронавирус станаха 444. Освен двамата ученици, инфектирани са и лекар от доболничната помощ от Ямбол, служител на администрацията в община „Тунджа“, служител в администрация в Дом „Стари хора“. С положителна проба е и съпругът на работеща в „Миролио“, на когото изтича карантината, работник от ХЕС, мъж на 44 г., семейство на 72 и 78 г. и жена на 44 г., която е постъпила във ВМА – Сливен.

До 9 часа сутринта е извършена пълна дезинфекция на сградата на община „Тунджа“, съобщиха от администрацията.

Ковид 19 взе и още една жертва – жена на 60 г. от Дражево е постъпила в ямболската болница на 27 септември с оплаквания за диабет, но при рентгеновото изследване е установено, че има двустранна пневмония и е със съмнение за Ковид 19. Тя е починала на 28 септември по обяд, а положителната й проба е излязла вечерта. С нея починалите от Ковид 19 в Ямболска област станаха 28.

От 444 диагностицирани с коронавирус в болница са 12, 77 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 327. Под карантина са 205 души.

От РЗИ предупреждават гражданите да спазват мерките за безопасност срещу разпространението на вируса – носене на маска в закрити помещения, дистанция и дезинфекция. За фирмите и администрацията от изключителна важност е да се спазва сутрешният филтър, за да не се допускат до работа заразени и със симптоми.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!