BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как се унищожава малкият бизнес в Ямбол?!

Как се унищожава малкият бизнес в Ямбол – пример за това е историята на Михаил Пейчев. Той е принуден да затвори търговския си обект на ул. „Индже войвода“ 2 в Ямбол след поредица от умишлени и недомислени действия от страна на куп държавни и общински структури, но продължава да търси истината и справедливостта.

В редакцията на сайта той донесе купчина документи, показващи сагата му и безуспешната борба, която води вече осем години.

Всичко започва с една кражба от търговския обект – на 23 февруари 2013 г., когато от павилиона за продажба на тютюневи изделия на ул. „Индже войвода“ 2 са откраднати цигари на обща стойност 10 838 лв. и сумата от 500 лв. Кражбата е извършена чрез огъване на касата на входната врата.

Пострадалият разказва, че СОТ-ът на магазина е сигнализирал за кражбата, извикана е полиция, дошла патрулка с трима полицаи, които влезли в обекта за оглед с кални обувки, защото през нощта било преваляло, въпреки неговите настоявания да не го направят. Извикали следователи да вземат отпечатъци, цял месец давал показания, но не открили извършителите. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, спряно от прокуратурата. Михаил Пейчев е обжалвал и пред съда, съдебният състав е дал указания за допълнително разследване, но и те не дали резултат и досъдебното производство пак е спряно.

Мъките на този едноличен търговец не стигат до тук, а започва тормозът от страна на общината при предишния кмет, разказва самият той.

Заради извършвания ремонт на пътя по ул. „Индже войвода“ общината изкоренила три дървета край търговския обект, след което не засадила нито едно.

Михаил Пейчев твърди, че след ремонта на канализацията не са му предоставили възможност да се включи в нея, по думите му „не му доставили тръба за включване“.

Пред обекта му общината оставила „един гьол“ без да положи трайна настилка, опитал се да плати да му сложат плочки, дори дал пари на Георги Славов, но нищо не се получило.

Най-голямата му болка обаче е поставеният пътен знак В27 непосредствено преди обекта. Този знак забранява престоят и паркирането и го лишава от възможност да спира пред имота си, пречи и на клиентите и доставчиците да спират.

Неколкократно той е бил санкциониран – три пъти са му поставяли скоби на автомобили и една на бус, веднъж е бил репатриран от т. нар. „паяк“.

Самият Михаил Пейчев приема всички тези действия като опит да се смачка и да се затрие малкия бизнес, според него още 25 еднолични търговци са били готови на протест заради наложения им тормоз.

Заради неволите от една година той се принудил да затвори търговския си обект, за който твърди, че плаща данък сгради и такса смет без да го ползва.

Два пъти Михаил Пейчев е подавал жалба до сегашната управа да търси някаква справедливост. На този етап само е получил отговор на жалбите си, в който му обясняват нормативно как са уредени въпросите, но не е получил конкретен отговор за неговите проблеми.

По отношение на поставения знак В27 общината му е отговорила: „във връзка с решение на Общинската комисия по безопасност на движението от 15.06.2017 г. и съгласно Заповед от 3.08.2017 г. е взето решение да се разреши престоят и паркирането в западната част на ул. „Индже войвода“ (с изключение на участъка от кръстовището с ул. „Жеко Андреев до кръстовището с ул. „Люлин“), от източната част да бъде разширена забраната за престой и паркиране в участъка от ул. „Галац“ до ул. „Руен“ и да бъде премахнато часовото ограничение към пътните знаци В27“.

В отговора се посочва и редът за отсичане на дървета, посочва се, че включването към канализацията е за сметка на собственика и е уредено според изискванията на Наредба 4 за условията е реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи.

Във връзка с незавършен участък от уличната мрежа на  „Индже войвода“ на Михаил Пейчев е отговорено, че предстоят довършителни действия по изграждане на пътната настилка по цялата улица във възможно най-кратки срокове.

Самият Михаил Пейчев не е удовлетворен от отговорите, защото те не решават нито един от поставените от него проблеми.

Затова той е решен да продължи да търси справедливост.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!