BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви са алгоритмите на Гугъл при оптимизация на сайтове

Алгоритъм на Google

Думата „алгоритъм“ може да изглежда страшна, но това е просто компютърен код, който разбира въпроса и оценява относителните достойнства на отговорите. В SEO оптимизацият експертите са фокусирани най-вече върху втората част. Дигитални агенции като WebStation Digital например имат експерти именно в областта на оптимизацията. С работата си по SEO те се стремят да изпратят правилните сигнали до алгоритъма на Google, за да го убедят, че нашият отговор е най-добрият, най-полезният и най-подходящият за въпроса, който е разбрал.

Актуализации на Google

Със сигурност сте чували за актуализациите на Google. Най-известните са Пингвин, Панда и Колибри. Много е важно да се разберат няколко неща:

Google непрекъснато актуализира своя алгоритъм ежедневно. Но повечето от тези актуализации са малки и няма да доведат до забележими промени в класирането или трафика за отделни марки като вашата.

От време на време Google прилага големи актуализации. Те могат да повлияят на класирането и трафика на вашия сайт доста драстично, споделя Радослава Цонева, Project Manager в WebStation Digital.

Някои актуализации в миналото бяха специално насочени към намаляване на въздействието на измамата от някои марки и уебсайтове. Той даде имената на тези актуализации – Panda (свързани с качеството на съдържанието) и Penguin (относно качеството на връзките) са известни примери.

Машинно обучение в алгоритъма на Google

Както подсказва името, „Машинното обучение е функционалност, която помага на софтуера да изпълнява задача без изрично програмиране или правила.“ Google дава няколко примера за задачи, които може да изпълнява машинното обучение:

  • Персонализирайте препоръките за продукти въз основа на поведението на клиентите
  • Потърсете ключови думи в огромен брой текстови документи
  • Активирайте софтуера за точно реагиране на гласови команди

Машинно обучение в Google

RankBrain и BERT са най-известните актуализации за машинно обучение. Rank Brain е система за машинно обучение с изкуствен интелект, която Google използва, за да сортира резултатите от търсенето си. BERT е базирана на невронна мрежа техника за обработка на естествен език (NLP) и представлява двупосочни представяния на кодери от трансформатори. Използва се за разбиране на нюансите и контекста на думите в рамките на търсенията и помага да се осигурят по-добри съвпадения на заявките с по-подходящи резултати.

Източник: ЯмболПрес – пулсът на града

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!