BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Кърцъков иска община Ямбол да върне глоби на санкционирани водачи

До кмета на община Ямбол

Валентин Ревански

Копие:

До Началник Сектор “Пътна полиция” – Ямбол

Главен инспектор Тодор Мишинев

До директора на ОД на МВР Ямбол

Старши комисар Калоян Милтенов

До медиите

О Т Г О В О Р

от Иван Димитров Кърцъков

на писмо изх.№ 2801-19698 от 15.09.2020г. на община Ямбол на мой сигнал за проверка: „Милиционерска хранилка“ на ул.“Доктор Кръстев“ в квартал Каргона до супермаркет Вилтон в град Ямбол и бездействие от страна на органите на Пътна полиция Ямбол и община Ямбол 

 

Уважаеми г-н Ревански,

Уважаеми г-н Мишинев,

Уважаеми г-н Милтенов,

Уважаеми дами и господа от медиите,

От отговора ви до мен аз категорично разбрах, че поставените знаци на ул.“Доктор Кръстев“ срещу магазин Вилтон в квартал Каргона са поставени след решение на Общинската комисия по безопастност на движението и нямат нищо общо с изискванията на  НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ!

Поради това, че съществуващата вертикална и хоризонтална маркировка във въпросния участък НЕ_отговаря на изискванията на НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ и по специално на Чл.3 ал.2 т.1 и т.2 и ал.3 от същата:

Чл. 3. (1) (Изм. – ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) Пътните знаци и другите средства за сигнализиране може да се използват самостоятелно или в съчетание помежду си, както и в съчетание с пътна маркировка и светлинни сигнали.

(2) Пътните знаци и другите средства за сигнализиране на пътищата се поставят в обхвата на пътя при спазване изискванията на тази наредба, както следва:

  1. (изм. – ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) в населени места и селищни образувания – съгласно проект за организация на движението, разработен въз основа на генералния план за организация на движението;
  2. (изм. – ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) извън границите на населени места и селищни образувания – в съответствие с проекта за организация на движението по пътя.

            (3) (Изм. – ДВ, бр. 35 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г.) Проектите по ал. 2 се изработват, съгласуват и одобряват при спазване изискванията на Наредба № 1 от 2001 г. за организиране на движението по пътищата (ДВ, бр. 13 от 2001 г.). Те се изготвят от лица с пълна проектантска правоспособност по част “Организация и безопасност на движението” съгласно чл. 128 и 129 на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти (ДВ, бр. 51 от 2001 г.).

аз изисквам от вас тази вертикална и хоризонтална маркировка веднага да бъде премахната до изричното удовлетворяване на изискванията на НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ и съотносимите към нея други закони и нормативни актове!

            Уважаеми г-н Ревански,

            Поради това, че община Ямбол е нарушила с действията си законите и наредбите на РБългария  аз ви призовавам да издирите всички санкционираните водачи по ЗДвП (или по някоя от наредбите на община Ямбол) във въпросния участък вследствие на незаконосъобразното поставяне на вертикалната и хоризонтална маркировка от община Ямбол като им възстановите наложените глоби и им се извините от името на община Ямбол! Защото законите и наредбите на РБългария са за да се спазват?!, нали?

            Уважаеми г-н Мишинев,

            Уважаеми г-н Милтенов,

            Надявам се, че след самопризнанията на община Ямбол за неспазените изисквания на НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ вие и вашите служители ще прекратите порочната практика за санкциониране на „нарушителите“ във въпросния участък.

Уважаеми г-н Ревански,

            Използвам случая да ви сигнализирам за безброй много подобни случаи на територията на община Ямбол, които са „изпълнени по същия начин“ – пешеходни пътеки не на място, пътни знаци и маркировка, изкуствени неравности по пътното платно, … Надявам се в най-скоро време те също да бъдат премахнати от вас и приведени в състояние съгласно изискванията на законите и съответните нормативни документи.

            Приложение –  писмо изх.№ 2801-19698 от 15.09.2020г. на община Ямбол

            В очакване на писмен отговор или отговор на електронната си поща за предприетите от вас действия

С уважение: Иван Кърцъков

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!