BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва лятно училище в селата Завой и Кукорево

“Тунджа”, 30.07.2021 г.

От 03.08.2021 г. в село Завой и с. Кукорево ще стартира за пети пореден път дейност „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”, която е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект „Желани пространства” – комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по ОП РЧР 2014-2020, приоритетна ос 2 “Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура BG05M9OP001-2.004  „Услуги за ранно детско развитие“ .

„Лятното училище” ще бъде с продължителност 1 месец и ще обхване 2 групи по 15 деца в двете населени места.  Общо с 30 деца на възраст от 6 до 7 г. в рамките на 4 часа дневно ще се провеждат интерактивни ролеви игри, образователни занимания, екскурзии и др. ситуации, чрез които ще се създадат условия и възможност децата да съхранят и доразвият придобитите когнитивни и социални умения, усвоени от предучилищните групи, преди да постъпят в първи клас.

Под формата на групови и индивидуални консултации специалистите ще подпомагат и насърчават подготовката на родителите в планирането и провеждането на различни прояви, съпътстващи както лятното училище, така и подготовката на бъдещите първокласници.

Интегрираните услуги в общността по проекта са със силно изразен мобилен характер и са насочени в подкрепа на децата до 7-годишна възраст и техните семейства. Те включват  както промоция на здравето, социално и семейно консултиране, така и образователни занимания, психологическа и юридическа помощ и ранна интервенция на уврежданията, които са част от комплексния модел, който община „Тунджа” прилага в грижата към децата и младите семейства, живеещи в местните общности.

Дейностите по проекта се реализират по ДБФП № BG05M9OP001-2.004-0059  с Министерство на труда и социалната политика, който е в размер на  1 545 617,00 лева.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!