BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Врабевски финансира курсовете по биология и химия на близначки от Ямбол

Д-р Врабевски финансира курсовете по биология и химия на близначки от Ямбол, съобщават от Фондация „Българска памет“ и разказват историята:

„Галина Иванова е от гр. Ямбол и работи като логопед и ресурсен учител в ОУ „Петко Р. Славейков” в града. Тя отглежда сама трите си дъщери – 17 годишните тризначки Констанца, Даниела и Андриана, след като преди 5 години те губят своя баща.

„Няма да лъжа, не ни е лесно. Не искам да се оплаквам в никакъв случай, но всеки  самотен родител знае колко трудно е да осигуриш на децата всичко, от което се нуждаят, когато имаш толкова много разходи“ споделя Галина.

Две от тризначките – Констанца и Даниела, мечтаят да се занимават с медицина, затова и са проявили желание да се запишат на подготвителни курсове по биология и химия, които да им помогнат да се подготвят по-добре за изпитите за прием по специалността. За съжаление, обаче, Галина не може да си позволи разходите за допълнителните занятия на момичетата.

„Въпреки отстъпката, която ни беше предложена от центъра за обучение, сумата остана твърде висока за нашето домакинство и непосилна за мен“ разказва майката и споделя още, че двете момичета са много ученолюбиви и силно искат да се занимават с медицина, защото това е най-достойната професия.

Семейството се запознава с д-р Врабевски преди няколко години, когато той закупува на децата обувки, дрехи и хранителни продукти.

„Сега, когато изпаднах в тази ситуация с невъзможност да платя уроците на момичетата, отново се свързах с д-р Милен Врабевски с молба да ни помогне. След няколко  минути имахме положителен отговор, че ще поеме разходите за курсовете за цялата учебна година. Винаги ще му бъдем благодарни!“, споделя Галина.

Двете сестри споделиха пред екипа на фондацията, че единственото, което им остава сега, е да учат и да дадат най-доброто от себе си, когато дойде време за изпитите“.

 

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!