BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ДПС взима четвъртия мандат в Ямболски избирателен район?

Ямбол, 13.07.2021 г.

ДПС взима четвъртия мандат в Ямболски избирателен район, научи неофициално „Делник“, което ще бъде нов ямболски рекорд за влизане в парламента с най-малко гласове. За ДПС на тези избори в Ямболска област са гласували само 615 избиратели, което е 1,53 %. На предните изборите те имаха 739 гласа, но процентът е приблизително същият – 1,54 %.

С гласовете от чужбина, прехвърлени към ямболските, в парламента ще влезе Петър Чобанов, родом от Ямбол.

Останалите народни представители от Ямболски избирателен район са ясни –  по право влиза водачът на листата на „Има такъв народ“ – бургаската адвокатка Златомира Карагеоргиева – Мострова, но тя може да се откаже, защото е на избираема позиция и в Бургас, и на нейно място да влезе втория в листата – Мария Петрова.

Другият избран народен представител е водачът на „БСП за България“ Кристиан Вигенин, третият е водачът на „ГЕРБ – СДС“ Димитър Иванов. Не е ясно дали този път в тази коалиция ще има отказали се в полза на други.

Официално изборните резултати все още не са обявени, защото ЦИК не е приключила преброяването на 100 % от гласовете.

Така че кои ще са четиримата народни избраници на Ямболски избирателен район ще бъде официално обявено по-късно.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!