BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дистанционен курс по първа помощ при пътно-транспортни произшествия

Ямбол, 15.04.2021

БЧК въведе нов, смесен тип обучение по първа помощ за кандидатите за водачи на МПС: дистанционно + присъствено.

Дистанционният курс обхваща най-важните познания за оказване на първа помощ на пострадали при ПТП.

Записването в платформата става, чрез регистрация с лични данни, избира се от менюто “Курсове по Първа помощ” и “ДИСТАНЦИОНЕН КУРС ПО ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ”. След това се избира желаната локация и кабинет.

Записвайки дата в системата, следва да се има пред вид, че това е датата за явяване в кабинет на БЧК за практически упражнения. Теоретичната подготовка, заедно с всички тестове трябва да бъде премината до 24ч. преди датата на явяване на практическа подготовка. В противен случай  записването ще бъде невалидно и се налага да се избере нова дата за явяване на теоретична подготовка.

Обучението е разделено в 4 модула, като всеки модул се отключва като се премине през предходния и се положи малък тест. 24 часа преди явяването за практическо обучение трябва да се положи успешно и финален тест, което дава право за участие в него.

За получаване на удостоверение за издаване на свидетелство за правоуправление на МПС е необходимо да се премине и практическо обучение за 3 учебни часа в кабинет на БЧК, преди което се преминава входящ теоретичен тест на хартия.

Записването за курсовете може да се извърши през интернет страницата на БЧК: https://firstaid.redcross.bg/

Цената на курсовете  е идентична с тази на присъствената форма на обучение. Начините за заплащане са също 3 – през виртуален POS терминал, на място преди практическото упражнение или по банков път, като се представи разпечатка или копие от платежно нареждане.

                                                         ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!