BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Детско полицейско управление

От 12 до 14 ноември 2019г., БЧК-Ямбол стартира провеждането на първите обучения с ученици от шести клас в четири училища от общините Ямбол, Тунджа, Елхово и Стралджа, включени в Националната програма на МВР „Детско полицейско управление”. Инициативата се реализира за поредна година в партньорство с „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Криминална полиция”, психолози от лабораториите на МВР и духовни лица от съответните населени места.

Основната цел на Националната програма на МВР и останалите институции е преди всичко ранна превенция на подрастващите като чрез натрупването на теоретични и практически знания, децата да формират умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации – в къщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работата в екип, уважение и толерантност към другите.

На територията на Ямболска област са обособени четири Детски полицейски управления в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Роза, община Тунджа, СУ „П. К. Яворов” – град Стралджа, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Елхово и СУ „Св. Климент Охридски“ – град Ямбол.

Добриела Праматарова, специалист „Първа помощ“ в Ямболската червенокръстка организация всеки месец по график ще посещава учениците, като ще им помага да усвояват знания и умения за оказване на първа помощ при травми, причинени от различни инциденти, психосоциална подкрепа, превенция на пътния и водния травматизъм и др. В обученията участват и представители от Детска педагогическа стая, Районните полицейски управления и класни ръководители.

Първите срещи с малките полицаи бяха посветени на травмите на опорно-двигателния апарат – причини, мерки и алгоритъм на действията при оказване на първа помощ на пострадал.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!