BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две кръгови кръстовища предлага Областната комисия по безопасност на движението

Ямбол, 16.09.2020 г.

Единодушно Областната комисия по безопасност движението по пътищата взе решение, с което предлага на УС на АПИ при „изграждане на проект за обект ремонт на път II-53 „Ямбол – Калчево“ от км 146+930 до км 161+480 в частта на кръстовище при км 152+711 с път III-5304 „Ямбол – Кукорево – Окоп“ и кръстовище при км 158+674 с път I–7 „Могила – ГКПП Лесово“ да се предвиди промяна организацията на движение, чрез изграждане на кръгови кръстовища с цел безопасност на движението по пътищата“.

Идеята – включване в проекта и изграждане на две кръгови кръстовища бе представена от областния управител Димитър Иванов и директора на ОПУ Ямбол инж. Галин Костов и бе подкрепена от всички заинтересовани страни, и институции като „Пътна полиция“, община Ямбол и др. „За жалост този голям и важен за областта проект беше изваден от програма „Транзитни пътища“ 2013 -2014г. и сега той се реализира не с европейски средства, а със средства от държавния бюджет“, каза Д. Иванов. Ремонтът от границата на Сливен до Ямбол вече се реализира. Най-мащабната дейност по проекта се извършва в  момента в участъка „Калчево – Победа – Челник“.

Новото, което област Ямбол настоява да се заложи в проекта е изграждането на две кръгови кръстовища. Едното в района на Практикер, в частта на пресичане на обходен път Юг, ул. „Гр. Игнатиев“ и продължението към с. Кукорево, другото кръгово кръстовище да бъде изградено на  II-53 и I-7, пътя „Калчево – Козарево“.

Очакването на областния управител и членовете на Областната комисия по безопасност движението по пътищата е проектантът в най-кратки срокове да включи направените предложения за кръгови кръстовища в проекта и да стартира реалното изпълнение на ремонтните дейности.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!