BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гората.бг подарява 10 000 дръвчета на хората в Ямбол и региона на 7 март

Ямбол, 4.03.2021
Гората.бг ще дари 10 000 дървета на хората от Ямбол и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ, съобщават на фейсбук страницата си организаторите. Това ще се случи на 7 март – неделя. В съобщението се казва още:
“Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България до 2025 г. (вече сме засадили 1.1 милиона) и ще направим Ямбол и областта по зелени, красиви и чисти.
Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората с плодни.
От 10:30 ч. Ви чакаме на паркинга на магазин Лидл в ж.к. “Диана” №187, тук: https://goo.gl/maps/V1LiWhET3EiGGBFC7
Ще даряваме – череши, сливи, кайсии, праскова, явори, борове, дъбове, липи, а ако успеем с разсадниците и арония, планински лимон, кестени, смърч и др.
Повечето фиданки са 40-90 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, плодните дървета НЕ са облагородени (подложни са). Размерите варират.
Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа.
Да, ще може да получите и повече от едно дръвче 🙂.
Ако си носите използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата.
С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. Предоставените дръвчета не са предвидени за финансиране в одобрени проекти, подпомагани от фондове на Европейския съюз, както и по програми.
5. При възможност ще ни изпратите снимки от засаждането/развитието на дръвечета, като ги качите директно в нашата група Гората.бг – група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи”.

Източник: delnik.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!